Typiske feil sjefer gjør: Kontroller forventningene

0
1794

Å være en administrerende direktør i et selskap er alt annet enn en lett oppgave. Men de som tar denne type ansvar har allerede erfaring, og de vet sikkert hva det betyr å lede et selskap. Og når man leder et selskap, er det slik at administrerende direktør også må lede de ansatte og alltid være der for dem.
En enkel regel sier alle som jobber gjør feil – dette gjelder også for administrerende direktør i ethvert selskap. Med stort ansvar, hektiske daglige rutiner og alle spørsmålene administrerende direktør må svare på, er det helt naturlig å gjøre feil. Administrerende direktør må være klar over det faktum at han er avhengig av hans eller hennes ansatte akkurat slik de er avhengig av han – dette samarbeidet er en nødvendighet.

Og det skjer mange ganger at administrerende direktører undervurderer de ansatte. Båndet mellom administrerende direktør og de ansatte det er sterkere enn antatt – de må jobbe sammen for å oppnå mål og dermed lykkes. Dersom administrerende direktør ikke respekterer eller enda verre, undervurderer hans/hennes ansatte vil han/hun få tilbakemelding på dette. Og hvis dette skjer, vil samarbeidet, arbeidet, og dermed også prestasjonene påvirkes.

Mange administrerende direktører tror at de bare kan slenge ut forespørsler om arbeid og forvente at dette skal bli utført. Men, det er ikke alltid slik det fungerer – og det er den administrerende direktøren ofte den første som legger merke til, spesielt dersom forventningene er urealistiske. Hvis administrerende direktør har urealistiske forventninger til hva som kan bli utført av de ansatte, vil jobben vil aldri bli gjort, og dessuten vil tilliten og velviljen hos de ansatte påvirkes.
Det er viktig for administrerende direktører å holde sine forventninger realistiske og å kreve realistiske leveranser fra de ansatte. Dessuten er det svært viktig – noe som administrerende direktører ofte glemmer – å være der for de ansatte. Dersom administrerende direktør krever arbeidet gjort, må han eller hun være tilstede eller tilgjengelig, om noen spørsmål eller problemer oppstår.

For å opprettholde det gode arbeidet og dermed være mer enn en god og anerkjent administrerende direktør, må forventningene holdes realistiske og man bør alltid uttrykke støtte til og vise respekt for sine ansatte.

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Navn

e-post